top of page

5 tips tegen de Corporate Zonnesteek

De vakantie is begonnen! Een favoriete periode van velen. Het betekent onderbezetting op kantoor omdat ‘iedereen’ op vakantie is, onsmakelijk te bloot geklede collega’s en mijn persoonlijke favoriet: Open schoenen op kantoor…. Yuk! Zullen we alsjeblieft met zijn allen afspreken dat iedereen gewoon gepast zijn eeltbonken en kalknagels binnenhoudt op het werk? Dat tiept echt een stuk beter!

Maar goed… laten we niet de dit-moet-nog-af-voor-de-vakantie-stress vergeten. En bij terugkomst van je vakantie, ligt er een berg met werk op je te wachten, zodat je hartslag weer verdergaat waar hij was gebleven. De mensen met een gezin onder ons, kunnen ook nog regelen dat de kinderen onder de pannen zijn, want je lieve kroost heeft tenslotte minimaal 6 weken (!!) vrij. Laat naar bed, veel snoepen en een heleboel vrije tijd, doet het lamlendigheids niveau lang niet altijd goed. SSSSSST! Wel zachtjes doen als jouw wekker om 07:00 gaat om naar je werk te gaan, want de rest slaapt uit :-( En daar aangekomen, weet je zeker dat je plakkerige collega voor de lunch alweer naar zweet stinkt. Heb jij dan ook nog geluksvogels als vrienden, die wel dagenlang jaloersmakend leuk naar het strand kunnen? Je hebt het zwaar….. steunend en beunend sla je je door je werkende leven heen, zielepiet.

Blog Roze Royaal: De Corporate Zonnesteek

Maar hoe kom je dan de zomer door, zonder zonnige depressie, oververhitte vermoeidheid en een corporate zonnesteek? Vijf survival tips van je favo freelancer!

1

Viva la revolution

Probeer in goed overleg met Baas en HR de temperatuur tot redelijke hoogten (laagten) te krijgen. Een airco of een zonnescherm is vast wel te regelen.

Geven ze niet toe?? Start dan een revolutie!! Houd een petitie, stook de hele afdeling op, zet de verwarming aan bij Baas, huur een mobiel zwembad op de parkeerplaats en bestel stiekem ijsjes voor het hele kantoor op kosten van de zaak. Met een ludieke actie kom je vast een heel eind en kan je er samen smakelijk om lachen.

2

Organiseer een tropical thema

Werk met wat je hebt. En je hebt het warm, dus versier je kantoor met zonnige palmbomen, schenk (virgin) pina coladas, demonstreer je opblaasflamingo en draai zomerse muziek. Wham met Club Tropicana voorop, graag! Sla vooral niet door en laat je bikini en zwembroek thuis. Het is een dun lijntje tussen lollig en onsmakelijk. Als je echt lef hebt, voer je de siësta in en doe je na de lunch demonstratief een tukje achter je bureau.

3

Dress to sweat less

Loof een prijs uit voor de beste summer outfit op kantoor. Maak duidelijk dat tenenkaas, puttige dijen, flubberende armen, zweetplekken en knisperend borsthaar directe diskwalificatie betekenen. En vergeet niet een poedelprijs uit te rijken aan degene die het meest fris de week doorkomt…. Als dat geen opmars van deodorant betekent, raad ik een knijper op de neus aan. Je hebt hele gezellig zomers gekleurde varianten in de winkel liggen.

4

Eerlijkheid duurt t langst

Zo waar een serieuze tip: als iemand er echt niet gepast bijloopt, spreek diegene dan 1 op 1 aan en maak op respectvolle toon duidelijk dat er iets misgaat. Nee dat is niet leuk, ja dat is gênant, en waarschijnlijk zal hij/zij pissig reageren. Wat zou je zelf doen als iemand dat tegen je zou zeggen???

Hoop erop dat het kwartje ‘s avonds valt en dat Collega zijn leven betert. If not, dan heb je pech en kan je de knijper-tip inzetten (zie punt 3) of je pina colada break gebruiken om te zoeken naar nieuwe collega’s. Grote kans dat er daar ook een kierende collega tussen zit.

5

Lach om jezelf

Zo erg is het allemaal niet. Het hele bovenstaande verhaal is natuurlijk een rijtje gezwam. Maar soms heb je gewoon even geen zin om te werken omdat je liever lui op het strand ligt met je vriendinnen, op stap wil met je gezin of lekker rustig in je up in het park wil hangen. Heel gezond lijkt me, je bent ook maar een mens. Overleg met je collega’s of je een snipperdag kan nemen. En anders moet je wat mij betreft vooral hard lachen. Dat is de beste manier om een rot dag door te komen. Bij welke temperatuur dan ook.

Happy summer!

-Ryanne

Comments


Recent Posts
bottom of page