top of page

De coolste content op warme zomer dagen: 5 top tips

Weet jij hoe je coolste content maakt op deze hete dagen? Je denkt misschien dat het een heet hangijzer is, maar dat is het niet. Geloof me, als je mijn 5 tips voor content aanhoudt, krijg je het niet warm deze dagen.


De Coolste content


Tip 1: creëer originele en authentieke content


Jaja, dat is een open deur. Maar helaas een die nog te vaak dichtblijft. Veel mensen durven niet hun koppie boven het maaiveld uit te steken met hun content. Ze blijven daarmee binnen de gebaande paden en laten niet zien wat ze waard zijn in tekst en beeld. JAMMER!. Want zo geef je je concurrenten toch nooit het nakijken? Durf vrij te denken en te doen. Maak alsjeblieft de content die bij jou en je merk past. Dus ben je een zakelijk en rustig persoon, houd je content dan ook business-like en kalm. Ga niet lopen schreeuwen omdat de rest dat misschien ook doet. Meer een frivool type? (Ja, ooit werd dat tegen mij gezegd, en ik ben er trots op ook! De groeten terug!) Plaats dan beeld en tekst die lichtvoetiger zijn. Humor is wat mij betreft altijd een goed idee. Want lachen is gratis en hartstikke gezond. En jezelf niet al te serieus nemen natuurlijk ook. Samengevat: Out, loud en proud, wees lekker jezelf. Dan ben je op je best!


2 Doorborduren op oude / eerdere content

Heb jij al eerder geblogd? Waren er social posts die goed scoorden? Blijkt dat bepaalde artikelen uit je nieuwsbrief goed geklikt worden? Trek er je les uit, en lever meer in de die categorie. Voor wat betreft SEO: Google kijkt ook naar de combinatie van je nieuwe content en je bestaande content. Daar scoor je punten mee. Dus meer van hetzelfde maar wel net even anders graag, en wel een beetje nieuw. En leuk en relevant. Niet te lang maar ook niet te kort... Uhm... zo wordt het toch nog best ingewikkeld. Het lijkt wel een vak!


3 Kijk naar je content: Beknibbel niet op beelden

Een beeld zegt meer dan 1.000 woorden. Dat is al zo sinds de ijstijd. De mooiste teksten vallen in het niet, als het er niet smakelijk uitziet. De beste bedoelingen vallen dood neer voor de kast als je ze niet mooi serveert. Dus zorg dat je content netjes lijnt, makkelijk leest en vooral: Kies de beste beelden. Dan weet je zeker dat jouw content de aandacht krijgt die het verdient.4 De frequentie dat je jouw content live zet

Hoe vaak moet je nou posten op Social Media? En wat moet je met bloggen? Is 1x per maand voldoende? Hoe ga je om met je emailnieuwsbrief? Om zo goed mogelijk te scoren met kliks, opens, crawls, rankings en natuurlijk SALES, moet je de juiste toon aanslaan maar ook de juiste timing hebben. Per product of branche verschilt dit. Dus vogel uit wat werkt bij jou door te proberen en te leren. Zorg dat je top of mind blijft, zonder overkill.


Een beetje richtlijn is er natuurlijk wel. Voor SEO blogs begint het interessant te worden met 1 blog per week. En op social moet je toch ook wel meerdere keren per week van je laten horen en veel interactie bieden (liken, reageren). De nieuwsbrief elke week versturen is mooi, op voorwaarde dat je ook echt elke week wat te melden hebt.

Want bij alles geldt: zorg dat je interessant en relevant bent. Zet een mooi aanbod neer, voeg iets toe en zoek interactie. Zo voorkom je dat je zorgvuldig opgebouwde publiek bij je wegrent!


5 Content met de coolste content

Content betekent natuurlijk ook: Tevreden. En dat is echt belangrijk. Zomaar wat de wereld inslingeren is niet moeilijk. Iets moois maken, waar je later met trots op terugkijkt, is wat anders. Zorg dus dat je wat post waar je achter staat, waar je blij van wordt en wat je merk goed ondersteunt. Als jij er al niet blij van wordt, wat vinden lezers, klanten en Google er dan wel niet van!?


Wil je nog meer content tips? Heb je hulp nodig bij plaatjes of praatjes die bij jouw merk passen? Mail me dan op ryanne@rozeroyaal.nl


- Ryanne


Comments


Recent Posts
bottom of page