top of page

Witheet: Ik haat New Business!

Ja, u leest het goed. Voor de zekerheid zeg ik het nog een keer: Ik. Haat. New. Business. En New Business haat mij! Het is wederzijds, van ganserharte. Niet heel handig voor een Marketing Freelancer. Maar ik weet zeker dat ik niet de enige ben die er zo over denkt. Al zijn er maar weinigen die het hardop durven zeggen. En dus doe je gewoon alsof het niet zo is. ‘Het is niet professioneel om te zeggen dat je het haat.’ ‘Het hoort er nou eenmaal bij.’ We houden onze mond en akkeren door ongemakkelijke telefoongesprekken en stroeve onderhandelingen.

Laten we een clubje vormen. Dat noemen we de Anonieme New Business Haters. Dan komen we stiekem samen om te klagen over cold calling, netwerk events waar je minimaal 3 nieuwe mensen moet aanspreken, het juiste moment om je visitekaartje uit te delen, onbeeldig onderhandelen en kleffe ontbijtclubs omdat niemand tijd wil maken tussen 9 en 5. Je aanmelden is gratis en kan via mijn website.

Blog Roze Royaal New Business

Sales tijgers

Begrijp me goed, ik heb diep respect voor de sales tijgers onder ons. Het is een waar talent en een hogere wijsheid. De vertegenwoordiger is verheven tot een vak om op te promoveren, en terecht! De mensen die een verkoopgesprek goed leiden, zijn ware meesters. Meesters in timing! Met wie knoop je een praatje aan en op welk moment? Hoe vis je uit waar de klantvraag ligt en vertel je ondertussen over je product of dienst zonder te veel navelstaren? Hoe geef je de prospect het gevoel dat de situatie acuut is en er nú actie nodig is? En dan…. op welk moment tover je een gelikte offerte uit je groezelige aktetas en krijg je deze met handtekening weer retour? Het klinkt zó overzichtelijk en dat is het eigenlijk ook. Maar ik kan het niet. Er zijn mensen die het wel kunnen. En ik wou dat ik het ook kon. En daarom haat ik het.

Persoonlijke interactie valt me prima. Ik leg makkelijk contact, vind snel aansluiting en vertel graag en veel over de dingen die me aan m’n hart gaan. Zo ook mijn werk. Maar als het moet, als het er op áánkomt, als ik van te voren bedenk dat ik het ga doen, dan gaat het mis. Als je ooit wil lachen, laat mij dan los op een Marketing event en waar ik onbekenden moet aanspreken. Zie hoe ik stuntelig mijn visitekaartjes nergens kan vinden. Mijn website? Potver, geen 4G. Koffie? Volgens de vlekken op mijn kleding wel. Een verkrampte poging om een praatje aan te knopen met iemand die ik wel eens heb gezien? Geen idee, te weinig indruk gemaakt de vorige keer. Kortom, genant.

Op zulke momenten lukt gewoon ècht niet, wat op andere momenten juist heel soepel gaat. En waarom? Ik ben niet van de voorbedachte rade. Het komt uit m’n hart of het komt niet. Niks om je voor te schamen, heb ik besloten. Oprecht zijn is zo slecht nog niet. En daarom hoog tijd om het hardop te zeggen: “Ik kan het niet. Ik haat het.” Maar het moet, want het hoort erbij. En als Freelancer Marketing is er ook geen collega die ik voor mijn karretje kan spannen.

Oproep

Dus bij deze een oproep aan iedereen die ik de komende jaren tegenkom op een event: Vergeef me mijn onhandige gezwam, mijn vieze en verfrummelde visitekaartje, mijn giechelige teksten, de koffievlekken en mijn rode hoofd. Ik kom in vrede. Op een later moment ben ik een heuse professionele Marketing Freelancer.

In de avonduren ga ik trouw naar de bijeenkomsten van mijn stiekeme praatgroep ANBH. Daar kan ik m’n frustratie uiten bij lotgenoten die hetzelfde denken. Het enige waar ik dan nog bang voor ben, is dat de ANBH dan ook een netwerk clubje wordt. Dan begint de ellende weer opnieuw.

- Ryanne

Kommentare


Recent Posts
bottom of page