top of page

Ik zie ik zie, wat jij niet ziet en de kleur is...

…ROZE...

Roze Royaal, om precies te zijn. De invloed van kleuren op (koop) gedrag is al tientallen jaren geleden bewezen. Iedere Marketeer weet dat 90% van de beslissing over een product of dienst wordt gebaseerd op het uiterlijk. En kleur bepaalt al snel 80% daarvan. Best belangrijk dus.

Blog Roze Royaal | Freelance Marketing

De link naar mijn Freelance Marketing Communicatie ambacht is daarmee snel gelegd. We zijn het er allemaal braaf over eens dat kleuren emoties oproepen. En daar maakt ook de moderne Marketeer nog steeds gretig gebruik van. Want rood maakt agressief, oranje roept op tot actie en blauw is aangenaam en straalt betrouwbaarheid uit. Albert Heijn heeft dit goed begrepen, met een licht blauwe huisstijl en de acties als Hamsteren en Bonus in oranje. Dus heb je weer pannen aangeschaft in de pannen-spaaractie, die je eigenlijk niet nodig had? Kan je niks aan doen, je bent er ingeluisd. Hetzelfde geldt voor een overkill aan wasmiddel of vaatwastabletten die in de Bonus waren. Hulde voor de Zaandammers.

Zelf had ik een onaangename gele ervaring. Een vlucht van Ryan Air (goeie naam!) naar Ibiza. De kist vol koopjesjagers had een knalgeel interieur en uiteraard een flinke vertraging. Ik heb nog nooit zoveel hysterie en gewurm aan boord van een vliegtuig gezien. Ook niet bij de actie-oranje collega’s van Easy Jet, nee. Er werd letterlijk gegild en heen en weer gerend. Geen idee waarom….Maar ook daar kon niemand wat aan doen. Door geel wordt iedereen automatisch hysterisch. Baby’s schijnen er ook spontaan van te gaan huilen. Geen aanrader voor je kinderkamer dus. En ik vlieg voortaan keurig kalmpjes lichtblauw of actief met Engels oranje. Kerstboom-groen van Transavia kan overigens ook prima. Want van groen kan je je extra goed concentreren. Dat is wel weer lekker voor de prestatie van de piloot die iedereen veilig thuis moet brengen.

Terug naar het heden, waar ik als Freelancer Marketing Communicatie mezelf moet positioneren tussen de vele collega zzp’ers en Marketing bureaus. En dat moet dan met een kleur, voor maximaal effect en optimale merk-herkenning. En dan ben je er nog niet met je keuze, je moet óók nog eens enorm jezelf blijven. Authentiek zijn, want je bent je eigen product. Maar vergeet niet om je wel te onderscheiden van de concurrent, en natúúrlijk doelgroep-te-denken en de klant centraal zetten, zodat je biedt waar de klant blij van wordt. Want product-denken is ouderwets. Dus nu ik later groot ben, ben ik mezelf geworden, de klant centraal zettend, klantvraag creëerend en ook nog aantrekkelijk uitziend en hartstikke onderscheidend. Uhm....

Kortom, dat werd roze. Waarom? Roze is mijn lievelingskleur. Al heel lang en heel graag. Want van roze word ik blij. Dat klinkt niet professioneel maar dat wordt het uiteindelijk wel. Want als ik blij ben, dan kan ik anderen ook weer blij maken. Met mooie Marketing en efficiënte projecten.

Daarom koos ik ervoor om mijn merk Roze Royaal koninklijk in te kleuren. Het roze zegt iets over mij, het merk en product Ryanne Thole, maar ook over mijn enthousiasme en manier van werken. Positief, Prettig, Pittig en Persoonlijk. Mijn eigen 4 P’s, ofzo.

Voor de hand ligt de vraag wat roze dan met je doet volgens de specialisten? Het staat voor liefde, warmte en rust. Roze zou echt een fysiek effect teweeg brengen: het geeft je rust. En dan sla ik als Freelance Marketing Communicatie professional de roze spijker op zijn kop. Want ik heb liefde voor het vak, al meer dan 15 jaar! En breng jou rust door je werk uit handen te nemen en te zorgen dat het werk wordt gedaan, zodat je achterover kan leunen op je roze wolk. Volgens mij is de cirkel dan rond. Hoera!

En mijn roze bril? Die houd ik gewoon nog even op, want een beetje extra liefde, warmte en rust kan nooit kwaad!

- Ryanne

Comments


Recent Posts
bottom of page